Biografie Claudia Larsen

Op 6 jarige leeftijd kwam het paard in mijn leven, een openbaring ,  een passie , en later gaf dit “Paard “  mij zelfzekerheid en vertrouwen. Een vertrouwen dat je nergens anders kunt vinden, onvoorwaardelijke trouw en liefde, begrip en energie. Na jaren rijden zonder doel, genietend van al deze elementen  wou ik meer, meer lichtheid en meer finesse.

Dit kreeg ik in eerste instantie van Catherine Van den Abeele, een leerlinge van Nuno Oliveira. Catherine gaf me lichtheid ,en leerde me werken met evenwicht en balans. Ik ben haar nog altijd dankbaar dat ik door haar deze weg ben ingeslagen.

Eind de jaren ’80 leidde mijn weg naar Portugal . Bij Mestre Luis Valença leerde ik verder met deze lichtheid om te gaan en jaar na jaar volgden praktijk en theorie zich op . Maar één van de belangrijkste dingen die Mestre Valença me leerde was ‘observeren’ . Observeren is de basis van alle verdere communicatie. Grondwerk en haute – école waren dagelijks aan de orde. Het is me een eer deze fantastische persoon te kennen en heb het bijzondere genoegen  gehad om zijn uitmuntend getrainde paarden te mogen berijden. Op heden komt zijn dochter Sofia Valença op regelmatige basis clincs geven bij ons .  µmijn zoon Thibaud Dehondt is ook al een jarenlange leerling van de familie Valença.
In de jaren ’90 leerde ik Mario Luraschi kennen. Een bijzonder man met onzichtbare gaven qua communicatie. Hij apprecieerde mij altijd voor mijn geduld en observatievermogen. Samen hebben we tal van producties gedaan.  Bij hem leerde ik alles filteren, mezelf ontplooien en een eigen visie ontwikkelen. Ruimtelijkheid en “ légèrté” werden zeer belangrijke begrippen ….

In 2000 richtte ik Stal Prinsenhof op te Bredene, waar ik mijn passie verder kon beoefenen, de prachtige Iberische paarden trainen en de juiste combinaties zoeken voor ruiter en paard. Import en export in heel Europa werd  één van de hoofdactiviteiten, maar het rijden, africhten en lesgeven werden dagdagelijkse bezigheden.  Mijn nu volwassen zoon zit nu ook ten volle in de zaak en we zijn  een sterk aanvullend team .  Ons doel is  de oude klassieke school wat te kunnen behouden en de academische rijkunst levendig te houden, door een lichter en meer paard gefocuste methodologie te bewaren. Baucher, Pluvinel, Oliveira en vele andere zijn daar de grondleggers van.
“ To train a horse, it is a question to observe his natural movements, and to understand them. Use them in lightness till you are united “